The East Lothian Tour 2016

The East Lothian Championship Tour 2016
Dag 1 Ankomst till Pollock Halls i Edinburgh vid foten av Arthur’s seat! Resan började som vanligt med att två säkra chaufförer kom och hämtade oss andra dödliga. En säker start på Arlanda blev en öl och en hamburgare och Jolly bobbarna tog också en whisky. Väl framme i Edinburgh blev de ånyo en öl innan vi åkte till Pollock Halls. Detta boende som visad sig ha ”Full Full breakfast”. Kväll spenderades på en pub där vi hejade på Island. Puben visade sig ha otrolig utbud av olika whisky så det blev några provningar också.

Grabbarna utan för boendet

Grabbarna utan för boendet med Athurs seat i bakgrunden

Dag 2
The Duddingston Golf Courses
Tidig start på dagen med ”full breakfast”. Därefter bar det av till Duddingston Golf Course. En bana som bara låg 5 minuter bort med taxi. Dagens match stod mellan Brödaren kanna och mot serven och som vanligt vann Kannorna komfortabelt. Vinst ölen inmundigades i klubbhuset. När vi sedan kom hem till Pollocks Hall så står Kortpolisen vakt som vanligt vid ingången till hotellet. Två nya anlända kommer och drar kortet åt fel håll. kortpolisen säger ” The otherway”. Därefter går grabbarna in till sin korridor och kortpolisen drar kortet åt fel håll. Då hörs det från kön ”The otherway”. Kvällen tillbringades på The Abby´s med mat, öl och whisky.

P1000864

Dag 3
The Musselburgh Golf Course står på programmet och har varit kval bana till The Open 2010 och 2013. Banan mäter från gul tee 6241 yard par 69. En fin öppen parkbana men ganska svår ska det visa sig pga. av längden.  Jolly bobbarna värmer upp som vanligt med en The Best medans övriga springer runt och slår en massa slag.

P1000882

Dag 4
The Dalmahoy East Golf Course
En rejäl utmaning även för hardhitters från Hårga. Hål 11-16 radade 400 meters par 4-hålen upp sig. Väl värd ett besök! På kvällen går grabbaran på Cask and Barrel. En mycket fin pub men många olika sorters öl. Några av grabbarna går också vidare till en nypub med Karaoke där kortpolisen får sjunga en sång (se bild) cask_and_barrel

Karaokekungen

Karaokekungen

Dag 5
The Kilspindie  Links Golf Course
Dagen startar med att bergsgetterna kanslisten och Q bestiger  toppen på Arthur’s seat. Efter ett kort stopp vid baslägret bestämdes det att göra ett försök att nå toppen. Väl uppe bjöds de båda energiknipperna på en mäktig utsikt över Edinburgh. På vägen ner mötte de båda två underbara kvinnor i sjuttioårsåldern och dagens bedrift omreviderades.  Taxin kom kl. 11 och tog oss till en favorit i repris. 2014 cruisade Strumpan på denna bana och kom in på 40p. Denna gång tangerade ”kortpolisen” bedriften och stod högst på pallen. Tvåan blev en inspirerad Himalaya på 39p. Bra rutet pojkar.

Var är Grabbarna?

Var är Grabbarna?

Dag 6

The Dunbar Links Golf Courese (Durban)
Veckans pärla spelades i lätt vind ca: 20 m/s. Vyerna från denna bana kommer att etsas in i huvet för all framtid. Rekomendationspolisen rekommenderar denna bana för de som uppskattar en vacker och rejäl utmaning. Matchen stod mellan Kannorna som var förstärk med Birdiepolisen. Given seger för kannorna såklart.
P1000898
Dag 7

The Prestonfield Golf Courses
Vilodag för vanliga dödliga men inte för oss. Efter en rejält kulturell rundvandring hamnade vi på Skottlands äldsta pub som fyller 500 år i år. Några timmar senare peggar vi upp på Prestonfield som ligger på gångavstånd för de flesta men blev till en mara för strävsamma Forsman och Qvarford. Bana var inget märkvärdig en helt vanlig parkbana i Parkbanekungen stil

Boendet och Prestonfield

Boendet och Prestonfield

DSC_0754-1

Dag 8

The The Ratho Park Golf Courses
När man kom in i golfshopen står PelleQ och Forsman som vanligt och munhuggs. Dispyten handlade som vanligt om väsentligheter. Ska vi gå ut 11:06 eller 11:12? Eller 17:20? Dagens kungar Pelle Q och JJ(smaka på den Tjoffa) gör allt för att födelsebarnet Svenne B (tillika veckans kung) ska få besöka cockpit enkom för att säga this is captain Morgan. Väl vid flygplatsen blir det puttnings tävling sponsrad av ett av de bästa whiskeymärken och den vinns som förväntat av Kanslisten.

P1000867

Foto 2016-08-01 12 17 25

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *