Ayrshire Links Experience Tour 2018

Dag 1  Rowallan Castle

Väntad seger av Kannorna på Rowallan Castle. Som traditionen kräver börja touren med en kamp mellan Kannorna och Sörven. Trots att lotteriansvarig gjort allt i sin makt för att försämra oddsen för Kannorn dvs. parkbana, vindstilla, varmt och soligt så stod Kannorna pall för favorittrycket och vann lätt. Tack vare ett smart taktisk drag efter 9:an då de ”spelade” 17:onde och släppte förbi sörven. Colin Montgomerie hade designat bana med bunkrar överallt som Jonny ”I allredy told you” Röstberg fick erfara. Rowallan Castle är en lång och svårspelad bana men för Kannorna spelade de ingen roll. Ännu en kross av Kannorna.
20180704_151647

Jonny "I allredy told you" Röstberg i en av många bunkerbesök

Jonny ”I allredy told you” Röstberg i en av många bunkerbesök

Del av Sörven mot 18 green

Del av Sörven mot 18 green

Dag 2 St: Nicholas golf Club

Efter spel i inlandet drog Touren tillbaka till kusten med en klassisk linksbana. St: Nichols golfclub i Prestwick. Grundades av old Tom Morris 1851. En linksbana med många blinda hål på första nio och ett mycket svårt avslutningshål. Ett par tre över 200 meter med out of bounds hela högersidan och klubbhuset och 1 tee i spel. Lagmatchen stod mellan Dreamteam och Bumbibjörnarna. Dreamteam vann med 37 mot 34 men den stora begivenheten var Mr Rostbergs eagle på hål 4 ”The Dyke” 380 m och sex poäng till laget. Kvällen spenderades på the Wooderspoon med hamburgaren och en och annan ”kanna”.

Delar av Dreamteam på 18 tee med klubbhuset i bakgrunden

Delar av Dreamteam på 18 tee med klubbhuset i bakgrunden

47

Dag 3 West Kilbride Golf Club

Som vanligt vaknade vi upp av att Strumpan kokade kaffe och stökade runt i rummet. Klockan 8 stod breakfest på bordet och det var vår övertrevliga värd David ”Bosse Magnusson” som fixat den. Forsman tog som vanligt ”full full breakfast men resten tog egg and bacon. West Kilbride var dagens spelplats. En underbar linksbana som utreder sig längs Firth of Clyde med Arran i bakgrunden. Matchavgörandet var när lag Forsman spelade ut kort på 10 hålet med 140 m kvar till pinnen medans Blomqvist, Q och Gropen samtliga drev greenen med 3 under par på hålet som resultat.
a.hole10a.hole13

Delar av vinnarlaget tar sig en birdie whiskey med Arran i bakgrunden

Delar av vinnarlaget tar sig en birdie whiskey med Arran i bakgrunden

Dag 4. Barassie links Kilmarnock.

Efter en morgon med utflykt till Troon på dagordningen splittrades gänget i två läger. Jacobsson-Forsman passade på att äta glass och titta på måsar medans övriga snabbt intog en stol på en pub och klämde dagens första pint. Tåg till Prestwick för snabbt ombyte och en taxi till Barassie och fotboll med ett känt resultat. Ännu en gång fick Jacobsson lyfta The Claret Jug. Rundan avslutades på Golf Inn med kareokekväll och Mr Röstberg dominerade kareoken som vanligt. Vissa i gänget gick in för spriten och andra för ”Chicksen”.

Johan med the Claret Jug

Johan med the Claret Jug

Delar av tourgänget med "Chicks" på Golf Inn

Delar av tourgänget med ”Chicks” på Golf Inn

 

Dag 5 Dundonald links
När vi anländer till Dundonald välkomnas vi av ”Henrik Stensson” och ”Lydia Ko”. Måste vara rejält med tändvätska för gamla gubben F som bemästrade de glashala greenerna bäst. Dundonald är en av de absolut bästa bana som vi spelat, inte ett dåligt hål och fantastisk kondition med stenhårda brända fairway och som sagt fina, snabba och delvis rejält ondulerade greener med avrinningsytor som gjorde avrinningskungen Strumpan rejält förbryllad. Några öl konnässörer stannade i Troon och drack Belhavhen Black och andra drog direkt i Fernback Geust House. Indisk stod på meny förutom för Mr F som tog en pizza slice som vanligt.

Strumpan som vanligt i fairwaybunkern

Strumpan som vanligt i fairwaybunkern

Q spelar in på det 18 hålet

Q spelar in på det 18 hålet

Dag 6 The Irvine Golf Club (Bogside)
En klubb med långa anor. Bildades 1887 och har fostra tre Skottska amatör mästare. När vi kom till klubben fick vi en rundvandring av en mycket stolt klubbmedlem och fick hör några historisk vingslag då både Henry Vardon och ”Old” Tom Morris spelat tävlingen här. Dagens match stod  mellan Q, Gubben F och Strumpan mot JJ, Bernulf, Kanslisten och Mr Rostberg. Kanske inte lika historiska golfare men väl lika dedikerade golfare.  En mycket tricksig bana med blandade långa och korta hål med svåra greenområden. Som alla linksbanor gäller det att ha tålamod, då även bra slag kan bli straffade. Efter 18 hål stod Q, F och Strumpan som vinnare. Priset intogs i det mycket fina Bogsiderummet med tavlor på de tre skottskamästarna. På kvällen gick vi och tog en burgaren och några öl på Red Lion där The Open grundades.

JJ spelar sig ut snett bakåt från fairwaybunker på Bogside

JJ spelar sig ut snett bakåt från fairwaybunker på Bogside

Bogside rummet

Bogside rummet

imagesIrvine-Golf-Club

Text bakom JJ kan man läsa att här grundades The Open

Text bakom JJ kan man läsa att här grundades The Open

Dag 7 Turnhouse Golf Club

Efter lite strul på morgonen med vår skjuts till flygplatsen och spel på Turnhouse var tourgubbarna redo för tourens sista match. ”Oldisarna” mot ”Youngster” och arrangörerna av touren hade redan innan matchen börjat spelat sett till att det var fördel Youngsterna då bana gick på en stor kulle bredvid flygplatsen. Innan av färd till gamla Svedala inmundigas en sista måltid med Tunrhous Woopers och en pint of Best.

Strumpan gjorden en "Palle"

Strumpan gjorden en ”Palle”

20180710_161722

20180710_184107

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *