Sture Bäckman

Sture Bäckman

Mannen som fattat flest felaktiga beslut av alla på LT. Han har- avgått som
svammelman General, -slutat med golf, -aldrig valt rätt klubba på ett inspel de sista 15 åren, alltid kort –kört 150 på 70-väg mellan Falun o Borlänge då hela Sverige visste att det var kontroller för jämnan och fartkamerorna stod tätt som staketspjälor –köpt bladklubbor för att dom bästa spelarna använder såna –ondolerat greener så till den milda grad att gräset ruttnat i svackorna.

Han har ett oslagbart rekord då han sommaren 1997 fick upp bilen i 90 km/h då han passerade kansliet med start på parkeringen. Hastigheten förbi Erik Perssons hus gick inte att mäta. Han är dessutom den ende som behärskar tekniken att stiga ur en golfbil i full fart då han är riktigt på hugget. Speciellt minnesvärda är krigsdanserna efter sänkta birdieputtar. Då var det inget snack om att putten var i även om man befann sig 300 m bort.

Det ryktas att Sture hade ett finger med i spelet vid anläggandet av Oakmonts 8:e hål. Ingen annan skulle komma på idén att bunkra upp så ordentligt på ett 263 m långt par 3 hål.
Sammantaget en trevlig prick som alltid visste att ta med lite whisky till fikat på 9:an om det blåste kallt. En alltid välklädd General som kunde dyka upp i vilken huvudbonad som helst även om tofsmössorna fick vila sista tiden. Vi får ta in honom som gäst när Greta tröttnat på honom nån helg.

famtomen
Fantomen