North & Western Links Tour Ireland 2013

curtisiland

Tourgänget på Cruits Island Golf Club. Vad tittar Jacobsson på? Är det en leprecon?

Dag 1

10:10 lyfte planet från Arlanda och efter 2,5 h och fyra timmar i minibussen anlände vi till Donegal Atlantic Guesthouse. Efter en dusch blev det några Guinness.

atlantic-guest-house
Atlantic Guesthouse, Donegal

Dag 2

Sju mil söder om Donegal ligger Strandhill Golf Club. Där skulle den kanske mest prestige fyllda matchen stå mellan Bröderna Kanna mot sörven. En mycket trevlig links bana som ligger mycket vackert. Självklart vann Bröderna Kanna mot sörven så de kunde sätta sig ner och bli bjuden på var sin Guinness. Tack.

irlandstrumpan
Strumpan på ettan på Strandhill Golf Club

Dag 3

Efter 1 1/2timmes vansinneskörning av kanslisten kom vi in på cykelbanor de sista kilometrarna ut mot Atlanten. Cruit island Golf course står på programmet!imagecreate.php

Det underbara hål sex 145 meter
Grå himmel,skummande vågor och vind i seglen gjorde att vi omelbart hittade vägen till baren! Efter väntan på en tävling kom vi då ut på denna i mitt tycke (mellankannan) fantastiska pärla!!! Vissa i sällskapet grymtade dock väldiga över avsaknaden av avståndsmarkeringar och diverse andra moderniteter. Vi ungdomar blev dock alldeles för hänförda av det praktfulla scenariot och släppte segern till det äldre gardet som redan sett allt, grattis!

Dag 4

En kort och behaglig resa för oss till Murvagh. (Donegal golf club). Ribbans ”riktiga” vänner höll inte riktigt normal standard och föll tungt mot ett mediokert motsånd. Jag gratulerar till dagens fria Guinness samtidigt som jag tillåter mej njuta av fantastiska hål och vyer ifrån en av mina nya favoritbanor!

links course in Donegal, Ireland
The Valley of Tears på Murvagh (Donegal)

dgc_driveway
Vägen in till Donegal Golf Club

dgc_18thhole
Avslutingshålet på Murvagh ”Bogey Hill” med det 19th hålet i bakgrunden

Dag 5

Jolly Bob och hans vänner (Mellan och Stor kannan) hade bestämt sig för att gå till sjöss och ta en vilodag. Vi andra tänkte fira Bernulfs födelsedag på Ballyliffin och Glenshedy. Jolly och hans vänner tog båten från Donegal på sälsafari. Efter några irishcoffè och en skönsjungande båtkapten var stämningen hög bland passagerarna (våra två tourmedlemmar, ett gäng pensionären och en nunna).donegaltownboat
Uppe på deck sitter Jolly Bob och nunnan och dricker IrisCoffé

Efter båtturen var de nog spelsugen för de sa att stipen på heltäckningsmattan på guesthouset var 12. Vi andra drog som sagt till Ballyliffin för riktig golf. Väl framme mottogs vi av dagensvärdinna som rekommenderade Q och kanslisten att spela Glenshedy från svart men vi sa att vi hade två gamlingar med oss så vi bestämde oss för att spela från Gold. Det blev en match mellan lag Q/Blomqvist och Gamlingarna och eftersom det var Bernulfs födelsedag så la vi oss förstås. Grattis!

ballyliffin
Glada grabbar innan rundan på Glenshedy

parfemglenshedyBallyliffin Glashedy 7

Ballyliffin Golf Club
På detta underbara par tre hålet kan man slå allt från driver till wedge beroende på vinden.
Tourrgänget slog järn sjuer och var lång

Headcover
Strumpans nya headcovers

Dag 6

Återigen styr vår eminente (ibland vårdslöse) chaufför mr Blomqvist oss norrut. Efter dryga timmen bromsas vår minibuss in på Narins golfbana! Efter sedvanligt inmundigande av den ädla drycken Guinness slår Hårgas egna Golden Boyz ut först, två bollförluser (forsman) och nån 3putt senare vandrar vi vidare mot vad som senare kommer att visa sig bli en riktig batalj! 8 hål i medvind får mej (mellankannan) att känna mej som en skaplig golfare men efter vändningen känns det bara som att jag vill ligga ner för att gråta på samtliga tees! Får dock ny energi av Q`s lycka av att slå sig in i” Atlantklubben” och vi lyckas till slut vinna på en bättre inrunda! återigen underbara atlantvyer!

pelleq
På detta under bara parfemhål blev pelleQ dubble medlem i Atlantklubben

atlantklubbenq
PelleQ visar stolt vart han blev medlem i Atlantklubben

parfemnarin
14:onde hålet par fem. Järn fem, järn fem, chip och putt. Lätt i medvind.

Dag 7

Efter en hård vecka med linksgolf, English breakfreast och Guinness var alla gansaka möra. Touravslutningen stod på Murvagh (Donegal Golf Club) som vi spelat tidigare. Matchen stod mellan Donky Boys (Q, Blomqvist och Bernulf) mot Ollys Bobs vänner (Jocke, Strumpan och Forsman). Touren anlände tidigt och alla drog direkt till rangen förutom Ollys Bob vänner som var sugen på ”kaffe”. Efter lite kalabalik öppnade baren innan vi hann slå ut så Forsman fick sin Guinness. Dagen till ära spelades banan mycket svårt med 30 grader och vindstilla vilket ingen på Cluben upplevt på 15 år. När rundan summerades och ölen fördelades så satt Q, Blomqvist och Bernulf stilla ute på uteserveringen ( som inte används på 15 år) och drack Guinness. Tack Ollys Bob vänner.

donegal-golf-club
En underbar vy över Murvagh

ruffjohan
För en gångs skull missade vår egen leprecon fairway

Sammanfattningsvis vill jag tacka Leprichonerna för dessa fantastiska layouter! Gud för irlands sol och Donegals bönder och fiskare för den goda maten!/MK

kung
Kanslisten blev linkskungen på Irland